Friday, September 3, 2010

ZTE 3565-Z Lagi..Design Fault Atau Aku Yang Ganas...

Kisahnya dah lama ni akhir bulan Jun hari tu, tengah aku syok2 layan tenet tiba-tiba je line putus. Bukannya tak biasa dengan masalah cam ni, kat rumah aku signal 3G satu bar je (cukup-cukup makan), so faham-faham ajalah. Tapi kali ni terus hilang tak timbul-timbul dah, yang keluar cuma warning kata "not found".

Puas menggodek begitu begini, sekali aku tengok sim kad macam dah menggelembung kat sebelah atas tu, dah agak dah mesti kad rosak ni, takkan broadband kot?. Sebabnya bila test kat henpon pun tak jalan jugak.

So pagi-pagi besok terus call celcom service tanya, konpem sim rosak, jadinya kena tukar baru, caj RM5 . Katanya kena tukar kat Kedai Celcom sebab pakej yang aku guna tu pakej gomen. Pasal Kedai Celcom jauh di Kemaman dan bini aku malas nak ambik cuti terpaksalah hantar kat kedai henpon kat Paka je, budak kedai tu kata 4 - 5 hari baru siap pasal bla..bla..bla..(ini bini aku citer le), aku cakap kat bini aku takkan takleh aktifkan segera kad ganti pasal sim kad baru boleh ambik (sim kad lama diorang tak ambik pun) kat kedai tu je walaupun rasa cam tak puashati je tapi nak buat macam mana orang dah malas, ikut je lah. Lagipun sim kad tu nama bini aku hehehe...

Besok petang bila aku test sim kad baru sekali dah aktif dah, hah cepat plak buat kerja...macam-macam kerenah orang.

Tapi citer sebenar dia bukan pasal sim kad hehe tapi pasal broadband ZTE ni, adakah broadband ZTE 3565-Z ni mempunyai masalah dalam design dia menyebabkan kepanasan melampau kepada sim kad?? Orang lain ada kena tak ker aku sorang je kena...?

Tapi sekarang broadband tu aku simpan je pasal aku dah pakai wifi streamyx hehehe tumpang jiran sebelah  merangkap kakak ipar aku punya huahuahua....

2 comments:

  1. Salam Hazrul..
    Stremyx..lagi cangih
    speed pun laju je kan

    ReplyDelete