Saturday, October 2, 2010

Aku Dapat Panggilan...

Jumaat 1/10/2010 lebih kurang 2.30 petang

Perbualan lebih kurang macam ni le...

Dia: Hello. Selamat Petang..
Aku: Selamat Petang..
Dia: Saya Mr. L** dari Maycare..so saya mahu tanya pasal ultralight wheelchair. Kami pembekal Wheelchair Quickie kepada Socso.
Aku: Quickie...o  ok.
Dia: So saya nak tahu u nak pakai rigid ke yang lipat?
Aku: u nak rekomen yang mana satu?
Dia: Saya nak rekomen quickie GTi atau GTX..u tahu Sunrise website tak?
Aku: Tak...
Dia: Takpa-takpa, nanti saya email gambar dia. u ada email tak?
Aku: Ada..xxxxxxxxx.gmail.com.
Dia: u pakai saiz berapa?
Aku: 16
Dia: 16 x 18 ...
Aku: 16 x 16 kot..tak sure lah. Err Mr. L, ni dah confirm dapat ker?
Dia:  Emm 80 persen la macam tu...u tinggal mana?
Aku: Kerteh, Terengganu
Dia: Aiyooo jauhnya..kalau u boleh datang Shah Alam ambil ukuran lagi senang. Biasa diorang datang ukur kat sini...Bila u ada datang KL?..
Aku: Takda..nantilah saya fikir dulu macamana..
Dia: Ok, nanti saya miss call u, nanti u telepon Ok..
Aku: Ok terima kasih.. klik
image google..Quickie GTi bukan Satria GTi.

Macamana nak pergi Shah Alam ekk. Tadi telepon sana sini tanya, semua orang tengah bizi. Isteri aku memang surrender tak larat drive jauh (tak boleh paksa orang)...Tengok le sehari dua ni kot kalau-kalau ada sapa-sapa yang kelapangan...Kepada Mu hamba berserah Ya Allah..Lapangkanlah dadaku ...

15 comments:

  1. Semoga Allah beri jalan...


    *Kalau dekat, ckLah hantar Arol...

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    INSYAALLAH ALLAH AKAN PERMUDAHKAN. LF DOAKAN KESEJAHTERAAN SDR

    ReplyDelete
  3. Salam Arol..
    Wheelchair ada macam macam jenama yer..

    ReplyDelete
  4. salam arol...kene dtg kat shah alam..jauhnye nak buat ukuran...semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  5. salam..
    fulamak!!nampak rugged tu bro..
    he he..alhamdulillah dalam
    proses penghantaran la lepas
    ni yek?

    ReplyDelete
  6. @relevan
    ha ah, macam kereta jugak. yang ini custom made sebab tu kena ambik ukuran pemakai.

    ReplyDelete
  7. @ainnoraini
    yang ni custom made, so kena ambil ukuran supaya tak tersalah beli nanti..takut tak selesa dan memberi kesan buruk pada bahagian belakang kita..

    ReplyDelete
  8. @zulkbo
    hheh InsyaAllah kalau tiada aral tapi nak kena konpem dengan pegawai socso dulu nih.

    ReplyDelete
  9. salam sahabat,
    sabarlah menghadapinya. insya-Allah sedikit sbanyak sy makin memahami ujian yg sahabat tempuhi.

    t kasih atas sgala sokongan & doa

    ReplyDelete
  10. Kalau dengan izinNya, mesti sampai Shah Alam tu

    kita yang merancang² pun belum tentu sampai

    ReplyDelete
  11. knp x tanye dr kat hospital jer en arol..
    pasti mereka leh suggestkan ukuran brp sesuai..

    ReplyDelete